Allergieën

 

Waar kun je niet goed tegen? En wat heeft jou dat te vertellen? Ons lichaam kan alles aan, dus wat zit er emotioneel in de weg? 

 

Ons voedsel bestaat uit steeds meer (nieuwe) voedingsmiddelen, zowel natuurlijk als synthetisch. Ons graan is niet meer zoals het geweest is waardoor het brood dat we nu kopen steeds minder voedingsstoffen bevat. Dit komt omdat het graan genetisch gemanipuleerd wordt om in kortere stengels te groeien. Hierdoor veranderen ook de opneembare stoffen, krijgt ons lichaam steeds meer stoffen binnen die het moeilijk kan verwerken en daardoor worden de allergieën en overgevoeligheden steeds sterker. Kijk eens om je heen, hoeveel mensen hebben een allergie of kunnen minder goed tegen bepaalde voeding?

 

Van nature kan je overal tegen. Dat is de basishouding vanuit de NEI methodiek.

Je lichaam is erop gebouwd dat alles wat jij eet of binnenkrijgt te kunnen verwerken. Wat wij mogen doen is ons lichaam het signaal geven dat het niet alles op hoeft te nemen. Dat we alleen de werkzame stoffen en voedingsstoffen op mogen nemen en de rest weer mogen uitscheiden.